Geef je geliefde een persoonlijk cadeau door samen te koken, want niets is romantischer dan samen eten. Met dit gerecht kom je alvast in de sfeer.
Verras je geliefde met dit smaakvol recept! Wat heb je nodig?
Voor 2 personen- 1,5 kg witte asperges
- 1 citroen
- 8 eieren
- 2 sjalotjes
- 70 gr boter
- 250 ml slagroom
- 2 blaadjes salie (gedroogd)
- 1 blaadje laurier
- 3 takjes tijm
- peper en zout
- 1 eetlepel maizena
- 750 gr krieltjes
- 500 gr zalm
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Schil de asperges en snij het onderstuk eraf. Kook de asperges 15 minuten.
- Kook de krieltjes in een pot en kook de eitjes of bak deze 15 minuten in de oven.
- Voor de saus smelt je de boter in een pannetje en snipper je het sjalotje. Voeg kruiden, citroenrasp en het sap toe en laat dit een beetje inkoken. Haal de kruiden eruit, de citroenrasp kan je er eventueel inlaten. Voeg zout en peper toe, maak de maizena met een beetje water of melk en giet dit bij het sausje. Kook het 1 minuut door.