ingrediënten
voor 4 personen
- 4 gedroogde zeewiervellen (nori)
- 250 g sushirijst
- 350 ml water
- sushi-azijn
- 100 g zalm
- 100 g tonijn
- 1 avocado
- 1 mango
- wakamé
- wasabi
- gekonfijte gember
bereiding
- Zet de sushirijst op met het water en een snuifje zout. Breng aan de kook en laat dan gedurende 15 min rustig pruttelen onder deksel.
- Haal de rijst van het vuur en besprenkel met de sushi-azijn. Laat nogmaals 15 min onder deksel rusten.
- Snij de zalm, tonijn, mango en avocado in lange dunne reepjes. Beleg de norivellen voor de helft met de afgekoelde sushirijst. Schik hierop de vis, mango en avocado naar eigen smaak.
- Rol dit nu op een versnijd in porties. Garneer het bord met de wakamé, gember, wasabi en sushi.
Wist je dat?
Wie aan sushi denkt, denkt wellicht onmiddellijk aan rauwe vis. Toch mogen de twee begrippen niet gelijkgesteld worden. Rauwe vis is slechts een onderdeel van sushi naast rijst, kruiden, groenten... De meest bekende sushi is de maki, de in zeewier opgerolde lekkernijen zoals hierbeneden.