ingrediënten
voor 4 personen
- 12 Zeeuwse oesters
- 40 ml wodka
- 40 ml tomatensap
- geutje worchestersauce
- 1 limoen
- enkele druppels tabasco
- 20 ml culinaire room
- 40 gr parmezaanschilfers
bereiding
- Voor de bloody mary: mix de wodka met het tomatensap, de worchestersauce, het sap van 1 limoen en wat tabasco. Doe dit in een glaasje, haal de oester uit de schelp en leg deze ook in het glaasje.
- Voor de gegratineerde oester: steek de oester open, laat ze in de schelp, besprenkel ze met wat culinaire room en leg de parmezaanschilfers erop, steek de oester 4 minuten onder de voorverwarmde grill.
Wist je dat?
Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van de naam van de befaamde cocktail. De meeste bronnen leggen de link met Engelse koningin Mary I (1516-1558), die de bijnaam Bloody Mary kreeg door de bloederige vervolgingen van de protestanten die plaatsvonden onder haar bewind. De origineelste verklaring voor de naam gaat evenwel terug op een dienster, Mary, die werkte in een bar in Chicago met de klinkende naam Bucket of Blood.