ingrediënten
voor 4 personen
- 200 gr kraakverse tonijn
- 1 rijpe avocado
- 1 takje koriander
- 30 ml zure room
- 50 gr gesnipperde ui
- tabasco naar smaak
- 1 eetlepel maanzaad
bereiding
- Guacamole: Prak de avocado fijn met een vork, voeg hier de fijngesneden koriander, de zure room en de ui aan toe en kruid af met wat tabasco.
- Snij de tonijn in dunne plakjes en leg deze in een rechthoek op een strook vershoudfolie, bestrijk de tonijn daarna met de guacamole.
- Rol dit geheel strak op en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
- Snij nu het rolletje in stukjes van ± 3cm en dip iedere zijde in de maanzaadjes. Bij voorkeur fris serveren.
Wist je dat?
Verse tonijn heeft stevig, donker vlees dat zowel rauw als gekookt prima smaakt. Tonijn wordt gevangen in de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Middellandse Zee. Als het vlees nog rood is wijst het erop dat de tonijn met de hand is gevangen en meteen is gedood. Donkerder vlees duidt erop dat de vis is verdronken en dus met een visnet is gevangen.