Wist je dat?
Chocolade heeft de reputatie een afrodisiacum te zijn. Wetenschappers vermoeden dat de stof fenylethylamine, die aangemaakt wordt door het menselijke lichaam bij genot, hiervan de oorzaak is. Chocoladeproducten zijn natuurlijk ook populair als geschenkjes voor je geliefde, wat ook een mogelijke verklaring kan zijn.
ingrediënten
Voor de donkere chocolademousse:
- 5 dl room
- 6 eiwitten
- 8 g bloemsuiker
- 300 g donkere chocolade
- 400 g witte chocolade
- 4 ei
- 330 g room
- 3 blaadjes gelatine
- 100 g suiker
bereiding
- Voor de donkere chocolademousse: smelt de chocolade au-bain-Marie. Laat vervolgens 20 min afkoelen. Vermeng hieronder de opgeklopte room en het opgeklopte eiwit.
- Voor de witte chocomousse: klop de suiker met de eigelen luchtig op. Doe de gesmolten chocolade en de gelatine bij de opgeklopte eieren. Klop de eiwitten met de suiker en klop ook de room op. Spatel deze twee onder het chocolademengsel.