De gecombineerde stoomoven combineert de stoomoven met een warmeluchtoven wat de toepassingsmogelijkheden aanzienlijk verhoogt. Met dit toestel kan niet men niet enkel meer koken, maar ook bakken en braden met gestuurde vochtigheidsgraad. Hierdoor behoudt vlees zijn oorspronkelijke sappigheid en zal het niet uitdrogen.
Ook brood of gebak rijzen beter en het deeg droogt ook niet uit. Ook braden zoals een professional is met deze technologie perfect mogelijk: het zogenaamde garen of braden op lage temperatuur met verhoogde vochtigheidsgraad wordt ook thuis mogelijk. Hierbij wordt vlees kort aangebraden in de pan, waarna het op lage temperatuur (60° tot 80 °) in de stoomoven bij 60% luchtvochtigheid urenlang kan garen zonder uit te drogen of de mooie rozé kleur binnenin te verliezen.
Ook brood of gebak rijzen beter en het deeg droogt ook niet uit. Ook braden zoals een professional is met deze technologie perfect mogelijk: het zogenaamde garen of braden op lage temperatuur met verhoogde vochtigheidsgraad wordt ook thuis mogelijk. Hierbij wordt vlees kort aangebraden in de pan, waarna het op lage temperatuur (60° tot 80 °) in de stoomoven bij 60% luchtvochtigheid urenlang kan garen zonder uit te drogen of de mooie rozé kleur binnenin te verliezen.