ingrediënten
voor 4 personen
- 4 kleine eendenborstfilets
- 400 g gekookte wilde rijst
- 8 dadels
- 4 kumquats
- 2 dl suikersiroop
- 4 dl kalfsjus
- 1 dl Grand Marnier
bereiding
- Maak inkervingen in het vet van de eendenborst. Leg de filets in een hete pan zonder vetstof op hun vetkant. Gedurende 2 min laten bakken en dan omdraaien en 4 min verder garen op 180°C.
- Breng de suikersiroop aan de kook. Snij de kumquats in 8 en doe deze in de suikersiroop. Neem van het vuur en laat in de siroop afkoelen.
- Ontpit de dadels. Bak ze op in een pan samen met de gekonfijte kumquats en de wilde rijst. Besprenkel met sesamolie.
- Kook de kalfsjus samen met de Grand Marnier voor de helft in.
Wist je dat?
De Kumquat is een vrucht die zich heel gemakkelijk voor verschillende doeleinden laat gebruiken. Met zijn heldere, oranje kleur en zijn miniformaatje ziet hij er heel vrolijk uit. Bovendien is hij rauw, dat wil zeggen, met schil eetbaar. Ingemaakt in jam of siroop is de bitterzoete vrucht heel lekker als garnering of compote bij wildgerechten. Rijpe kumquats zijn herkenbaar aan de kleur. Bewaar ze ongeveer een week op kamertemperatuur.